Business & Finance Δευτέρα 3/04/2023, 15:46
BUSINESS & FINANCE

SKY express: Παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος Α321neo

SKY express: Παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος Α321neo

Το πρώτο Airbus Α321 παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα η SKY express στη βάση της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη έκδοση της οικογένειας Α320neo. Μέχρι το τέλος του 2023, αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμη αεροσκάφος τέτοιου τύπου.

Με τα δύο νέα Airbus Α321, o στόλος της SKY express θα απαριθμεί 23 αεροσκάφη, ενώ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας θα συνεχίσει να παραμένει ο νεότερος και πιο «πράσινος» στόλος στην Ελλάδα και ένας από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον στην Ευρώπη. Στόχος των προσθηκών είναι επίσης η ενίσχυση του επιπέδου κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας του πτητικού έργου.

Σύμφωνα με την SKY express, το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα συνοψίζεται στα εξής:

  • Τουλάχιστον 2.500 τόνοι χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 τον χρόνο ανά αεροσκάφος
  • Περίπου 50% χαμηλότερο αποτύπωμα θορύβου συγκριτικά με τα προηγούμενης γενιάς Airbus
  • 15% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου/θέση
  • Μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης κατά 500 nm / 926 km

Η εταιρεία σημειώνει επίσης πως η ταξιδιωτική εμπειρία αναβαθμίζεται με βελτιωμένο διαθέσιμο χώρο ανά επιβάτη, εργονομία, άνεση και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Λιούμπης, General Manager της SKY express: «Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι που υποδεχόμαστε το πρώτο μας AIRBUS A321neo. Πιστοί στο όραμά μας να παρέχουμε στους επιβάτες μας μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, συνεχίζουμε δυναμικά με τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητά μας και συμβάλλουμε ουσιαστικά στην οικονομία της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτού οράματος, οι αυξημένες δυνατότητες των νέων αεροσκαφών μας, θα αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο τόσο για την ομάδα των ανθρώπων μας όσο και για το επιβατικό κοινό.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SKY express θα προσφέρει περίπου 3.800.000 θέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, και θα εκτελεί πτήσεις σε 64 αεροδρόμια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εταιρεία εκτιμά πως η ανάπτυξη αυτή, μεταξύ άλλων, αντανακλάται στην αύξηση του στόλου της SKY express με την προσθήκη αρχικά του πρώτου AIRBUS A321neo, το οποίο μόλις παρελήφθη, αλλά και του δεύτερου που αναμένεται εντός τους 2023. Τα δύο αυτά νέα αεροσκάφη αναμένεται να συμβάλλουν στην αύξηση του πτητικού έργου και των προορισμών της εταιρείας και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια από και προς το Λονδίνο και το Παρίσι.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News