Business & Finance Παρασκευή 31/03/2023, 12:08
BUSINESS & FINANCE

Γερμανία: Μεγαλύτερη των προβλέψεων η άνοδος της ανεργίας

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.000 θέσεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας

Γερμανία: Μεγαλύτερη των προβλέψεων η άνοδος της ανεργίας

Άνοδο μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψε η ανεργία στη Γερμανία, καθώς η χώρα η χώρα βγαίνει σιγά σιγά από μια ύφεση που προξένησε η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός.

Συγκεκριμένα, η ανεργία αυξήθηκε κατά 16.000 θέσεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας, αρκετά περισσότερο από τις εκτιμήσεις αναλυτών του Bloomberg. Το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 5,6% — επίσης υψηλότερο από τις εκτιμήσεις.

«Συνολικά, η αγορά εργασίας ήταν εύρωστη τον Μάρτιο», δήλωσε η Andrea Nahles, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας της Γερμανίας. «Ωστόσο, η αδύναμη οικονομία αφήνει το στίγμα της». Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που θα την έθετε σε ήπια ύφεση μετά τη συρρίκνωση της παραγωγής κατά 0,4% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022. Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία υποδεικνύουν την αυξανόμενη εμπιστοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων ότι η χειρότερη από την ενεργειακή κρίση τελείωσε.

Η αγορά εργασίας είχε αποδειχθεί σχετικά ανθεκτική στις επιπτώσεις από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να πιέσουν για υψηλότερους μισθούς για να προστατεύσουν την αγοραστική τους δύναμη ενόψει του πληθωρισμού που εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Στο 5,4% έπεσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 6,9% στην Ευρωζώνη

Γαλλία: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού για πρώτη φορά φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News