Business & Finance Παρασκευή 17/03/2023, 20:12
BUSINESS & FINANCE

Πορτογαλία: Το προσωπικό καμπίνας της EasyJet σχεδιάζει απεργία αρχές Απριλίου

Πορτογαλία: Το προσωπικό καμπίνας της EasyJet σχεδιάζει απεργία αρχές Απριλίου

Το προσωπικό καμπίνας της EasyJet στην Πορτογαλία θα προχωρήσει σε τριήμερη απεργία στις αρχές Απριλίου για να διεκδικήσει υψηλότερους μισθούς για να αντισταθμίσει την εκτίναξη του κόστους ζωής, δήλωσε την Παρασκευή το συνδικάτο SNPVAC του ιπτάμενου προσωπικού της πολιτικής αεροπορίας.

Οι εργαζόμενοι στη βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, οι οποίοι επιδιώκουν επίσης καλύτερες συνθήκες εργασίας, σχεδιάζουν να απεργήσουν μεταξύ 1-3 Απριλίου.

«Λόγω του οικονομικού κλίματος, οι εργαζόμενοι της easyJet έχουν χάσει την αγοραστική τους δύναμη τα τελευταία τρία χρόνια», ανέφερε η SNPVAC σε ανακοίνωσή της. «Η αύξηση του κόστους ζωής πνίγει τους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνο την ευημερία και την άνεση των οικογενειών τους».

Επισήμανε επίσης ότι οι πορτογαλικές βάσεις και τα δρομολόγια της easyJet είναι από τα πιο κερδοφόρα και ό,τι σε άλλες χώρες όπου η κερδοφορία είναι χαμηλότερη, οι εργαζόμενοι είχαν σημαντικές αυξήσεις.

Το συνδικάτο δεν διευκρίνισε το ύψος των αυξήσεων που επιδιώκει. Η easyJet δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο πληθωρισμός στην Πορτογαλία επιβραδύνθηκε στο 8,2% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο από 8,4% τον προηγούμενο μήνα, αλλά ο βασικός πληθωρισμός επιταχύνθηκε, τροφοδοτούμενος από τις τιμές των μη επεξεργασμένων τροφίμων.

Η EasyJet διαθέτει 19 αεροσκάφη με έδρα την Πορτογαλία και περισσότερους από 800 τοπικούς υπαλλήλους.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News