Business & Finance Τρίτη 5/01/2021, 12:22
BUSINESS & FINANCE

Νέα διοίκηση στην Paperpack μετά την είσοδο των Κινέζων

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Πέτρος Σακκάς

Νέα διοίκηση στην Paperpack μετά την είσοδο των Κινέζων

Νέα διοίκηση απέκτησε η Paperpack ΑΒΕ, μετά την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της κινεζικών συμφερόντων Orlando – Equity Holding Limited, η οποία στοχεύει να αποκτήσει το 100% των μετοχών της εισηγμένης.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Πέτρος Σακκάς, ενώ ο Θεόδωρος Ρακιντζής τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Οι αλλαγές στη σύνθεση της διοίκησης θα εγκριθούν από την επόμενη γενική συνέλευση.

Οι τροποποιήσεις στο δ.σ. επήλθαν σε συνέχεια των παραιτήσεων των κ.κ. Κορίνα Φασούλη, Τζουλιάνα Τσουκαρίδη, Νικόλαο Ζέτο, Λάμπρο Φράγκο, Σαμουήλ – Σάμη Δαυίδ και Δημήτριο Λαδόπουλο.

Το νέο δ.σ.

  1. Πέτρος Σακκάς του Νικολάου, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.
  2. Θεόδωρος Ρακιντζής του Νικολάου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., μη Εκτελεστικό Μέλος.
  3. Ιωάννης Τσουκαρίδης του Πέτρου, Επίτιμος Πρόεδρος, μη Εκτελεστικό Μέλος.
  4. Δημήτριος Αντωνάκος του Αναστασίου, μη Εκτελεστικό και Ανεξάρτητο Μέλος.
  5. Τίτος Βασιλόπουλος του Περικλή, μη Εκτελεστικό και Ανεξάρτητο Μέλος.

Η εν λόγω διοίκηση θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας έως τον Ιούνιο του 2022.

Διευκρινίζεται ότι οι κ.κ. Δημήτριος Αντωνάκος και Τίτος Βασιλόπουλος θα διατηρήσουν τη θέση τους ως ανεξάρτητα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας. Παράλληλα, η Μαρία Θεοδωροπούλου θα παραμείνει στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Orlando έχει ήδη αποκτήσει το μετοχικό μερίδιο του πρώην προέδρου και πρώην βασικού μετόχου Ιωάννη Τσουκαρίδη, ενώ το επόμενο διάστημα το ίδιο αναμένεται να πράξουν και 15 μέτοχοι μειοψηφίας. Η συμφωνία ορίζει τη μεταβίβαση των μετοχών έναντι της τιμής των 6,66 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών, η Orlando θα έχει αποκτήσει τον έλεγχο του 90,02% του μετοχικού κεφαλαίου. Στόχος είναι, μετέπειτα, η διενέργεια Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης, η άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) και η τελική έξοδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News