Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 19:52
ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ladbrokes: «Όχι» στην πρόταση 11 δισ. δολ. της MGM για την εξαγορά της Entain

Ladbrokes: «Όχι» στην πρόταση 11 δισ. δολ. της MGM για την εξαγορά της Entain

Αρνητική είναι η πρώτη απάντηση της Ladbrokes στην πρόταση εξαγοράς της βρετανικής Entain από τον αμερικανικό πάροχο τυχερών παιγνίων MGM Resorts.

H πρόταση των 11 δισ. δολαρίων φαίνεται πως δεν ικανοποιεί, μέχρι στιγμής, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Entain, η οποία θεωρεί ότι η προσφορά υποβαθμίζει την αξία της επιχείρησης.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, και ιδίως στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού.

Μάλιστα, οι αναλυτές θεωρούν ότι οι ΗΠΑ θα είναι η επόμενη μεγάλη αγορά του κλάδου, μετά την άρση των απαγορεύσεων, η οποία αποφασίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2018.

Η πανδημία του κορωνοϊού, όπως και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη συγκεκριμένη τάση, με τους χρήστες να επιλέγουν τα online καζίνο και τον online στοιχηματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι MGM και Entain ήδη συνεργάζονται από το 2018, όταν και ξεκίνησαν από κοινού μια online στοιχηματική πλατφόρμα στις ΗΠΑ.

Εφόσον πειστεί η Ladbrokes και ολοκληρωθεί το deal, τότε θα δημιουργηθεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιγνίων παγκοσμίως, με φυσική και online παρουσία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News