Business & Finance Δευτέρα 6/02/2023, 21:41
BUSINESS & FINANCE

A.I. Bard, η απάντηση της Google στο ChatGPT

Η Google ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία συνομιλίας με την ονομασία «Bard» που θα ξεκινήσει τις δημόσιες δοκιμές και θα ανταγωνιστεί το ολοένα και πιο δημοφιλές ChatGPT.

A.I. Bard, η απάντηση της Google στο ChatGPT

Η Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια τεχνολογία chatbot τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία «Bard», την οποία η εταιρεία θα αρχίσει να αναπτύσσει. Το Bard θα ανταγωνίζεται άμεσα το αντίπαλο ChatGPT, μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από την OpenAI.

Η τεχνολογία τροφοδοτείται από το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο LaMDA της εταιρείας, ή αλλιώς Language Model for Dialogue Applications. Η Google θα ανοίξει την τεχνολογία συνομιλίας σε «έμπιστους δοκιμαστές» πριν αρχίσει την διάθεσή του στο ευρύ κοινό τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρεται σε ανάρτηση στο blog της Δευτέρας.

Την περασμένη εβδομάδα, το CNBC ανέφερε ότι η Google δοκιμάζει ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά με υπαλλήλους στο πλαίσιο ενός σχεδίου «κόκκινου κώδικα» για να απαντήσει στο ChatGPT, το δημοφιλές chatbot που υποστηρίζεται εν μέρει από τη Microsoft. Περιελάμβαναν ένα chatbot με την ονομασία «Apprentice Bard», καθώς και νέα σχέδια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων. 

Η εταιρεία έδωσε ένα παράδειγμα χρήσης του Bard για την απλοποίηση πολύπλοκων θεμάτων, όπως η εξήγηση νέων ανακαλύψεων από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA σε ένα 9χρονο παιδί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News