Business & Finance Τετάρτη 1/02/2023, 21:33
BUSINESS & FINANCE

Αυξάνονται με χρόνους ρεκόρ οι χρήστες του ChatGPT

Αυξάνονται με χρόνους ρεκόρ οι χρήστες του ChatGPT

Το ChatGPT, το δημοφιλές chatbot της OpenAI, εκτιμάται ότι έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, καθιστώντας το την ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή στην ιστορία, σύμφωνα με μελέτη της UBS την Τετάρτη.

Η έκθεση, η οποία επικαλείται στοιχεία από την εταιρεία αναλύσεων Similar Web, αναφέρει ότι περίπου 13 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες χρησιμοποίησαν το ChatGPT ανά ημέρα τον Ιανουάριο, υπερδιπλάσια από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

«Στα 20 χρόνια που παρακολουθούμε τον χώρο του διαδικτύου, δεν μπορούμε να θυμηθούμε μια ταχύτερη αύξηση σε μια καταναλωτική διαδικτυακή εφαρμογή», έγραψαν οι αναλυτές της UBS.

Η Similar Web δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα επιβεβαίωσης των στοιχείων. Η OpenAI, μια ιδιωτική εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Microsoft, ξεκίνησε το ChatGPT στα τέλη Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το TikTok χρειάστηκε περίπου 9 μήνες μετά το παγκόσμιο λανσάρισμά του για να αποκτήσει 100 εκατομμύρια χρήστες και το Instagram 2-1/2 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Sensor Tower.

Η χρήση του ChatGPT είναι, προς το παρόν, δωρεάν. Η εταιρεία ξεκίνησε την Πέμπτη μια συνδρομή 20 δολαρίων το μήνα που παρέχει πιο σταθερή και ταχύτερη υπηρεσία, καθώς και την ευκαιρία να δοκιμάσετε πρώτα τα νέα χαρακτηριστικά.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το viral λανσάρισμα του ChatGPT θα δώσει στην OpenAI ένα πρώτης τάξεως πλεονέκτημα έναντι άλλων εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης. Η αυξανόμενη χρήση έχει επίσης προσφέρει πολύτιμη ανατροφοδότηση για να βοηθήσει στην «εκπαίδευση» του chatbot.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News