Business & Finance Παρασκευή 20/01/2023, 13:00
BUSINESS & FINANCE

Βιομηχανία: Αύξηση 18,2% στον τζίρο τον Νοέμβριο

Βιομηχανία: Αύξηση 18,2% στον τζίρο τον Νοέμβριο

Κατά 18,2% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ενώ μεταξύ του Νοεμβρίου του 2021 και Νοεμβρίου 2020 είχε σημειωθεί αύξηση 40,1%.

Ετήσιες μεταβολές Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία: Σύνολο Αγοράς

Βιομηχανία: Αύξηση 18,2% στον τζίρο τον Νοέμβριο-1

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Νοεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2022, παρουσίασε μείωση 1,4%.

Μηνιαία μεταβολή Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία: Σύνολο Αγοράς

Βιομηχανία: Αύξηση 18,2% στον τζίρο τον Νοέμβριο-2

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2020 – Νοεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 33,8%, έναντι αύξησης 22,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Μέσοι δείκτες και ποσοστιαίες μεταβολές δωδεκάμηνων περιόδων του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία: Σύνολο Αγοράς

Βιομηχανία: Αύξηση 18,2% στον τζίρο τον Νοέμβριο-3

Εξέλιξη Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Νοεμβρίου 2022

Ι. Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Νοεμβρίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Νοεμβρίου 2021

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 18,2% τον μήνα Νοέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2021, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 29,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: λοιπών ορυχείων και λατομείων, εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.
  • Αύξηση κατά 18,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 21,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
  • Αύξηση κατά 12,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

ΙΙ. Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς, μηνός Νοεμβρίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Νοεμβρίου 2021

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 21,9% τον μήνα Νοέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2021, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 34,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: λοιπών ορυχείων και λατομείων, εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.
  • Αύξηση κατά 21,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων.

ΙΙΙ. Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς, μηνός Νοεμβρίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Νοεμβρίου 2021

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 12,4% τον μήνα Νοέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2021, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 25,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου λοιπών ορυχείων και λατομείων.
  • Αύξηση κατά 12,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, βιομηχανίας τροφίμων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 15,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης.
  • Αύξηση κατά 10,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης.

IV. Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Νοεμβρίου 2022, με τον αντίστοιχο δείκτη Οκτωβρίου 2022

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 1,4% τον μήνα Νοέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2022, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Μείωση κατά 1,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.
  • Αύξηση κατά 31,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Μείωση κατά 4,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
  • Αύξηση κατά 0,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News