Κόσμος Σάββατο 2/01/2021, 12:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Πράσινο φως» στο πρώτο εμβόλιο Covid-19

Ινδία: «Πράσινο φως» στο πρώτο εμβόλιο Covid-19

Στην έγκριση του εμβολίου Covid-19 που αναπτύσσει η AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προχώρησε η Iνδία, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη των εμβολιασμών στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών και ΜΜΕ, Πρακάς Τζαβαντεκάρ, το εμβόλιο εγκρίθηκε την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Reuters. Eίναι το πρώτο εμβόλιο καταπολέμησης του κορωνοϊού που εγκρίνεται στην Ινδία με τη διαδικασία του κατεπείγοντως. Η χώρα έρχεται δεύτερη στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, σε αριθμό κρουσμάτων.

Ο κ. Τζαβαντεκάρ ανέφερε ότι τρία ακόμη εμβόλια πρόκειται να εξασφαλίσουν την έγκριση των αρχών στο επόμενο διάστημα. «Η Ινδία ίσως να είναι η μοναδική χώρα όπου ετοιμάζονται τουλάχιστον τέσσερα εμβόλια», ανέφερε ο Ινδός αξιωματούχος.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Ινδία έχει ανακοινώσει περισσότερα από 10 εκατ. κρούσματα, αν και οι ρυθμοί εξάπλωσης της νόσου Covid-19 έχουν επιβραδυνθεί αρκετά σε σύγκριση με τα υψηλά του Σεπτεμβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει εμβολιάσει 300 εκατ. Ινδούς σε σύνολο πληθυσμού 1,35 δισ. κατοίκων κατά τους πρώτους έξι με οκτώ μήνες του 2021.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News