Κόσμος Παρασκευή 1/01/2021, 12:17
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπανάκι BioNTech για κενά στις παραδόσεις εμβολίων

Καμπανάκι BioNTech για κενά στις παραδόσεις εμβολίων

Για κενά στις παραδόσεις εμβολίων προειδοποιεί η BioNTech, υπογραμμίζοντας ότι συνεργάζεται με τη Pfizer προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγή του εμβολίου τους κατά της Covid-19- το οποίο έγινε το πρώτο που εγκρίθηκε όχι μόνο από Βρετανία, ΗΠΑ και Ε.Ε., αλλά και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας και ο αμερικανικός κολοσσός κέρδισαν την κούρσα του εμβολίου, ωστόσο παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων στην Ε.Ε.. Αυτό εν μέρει οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουν εγκριθεί άλλα εμβόλια στην Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στη Γερμανία, όπου κάποιες επαρχίες χρειάστηκε να κλείσουν προσωρινά τα εμβολιαστικά κέντρα μερικές ημέρες αφού ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, φαίνεται να υπάρχει ένα κενό διότι δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε το κενό με το δικό μας», είπε ο ιδρυτής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία Moderna και στηρίζεται όπως και των Pfizer/BioNTech στην τεχνολογία mRNA αναμένεται να λάβει την έγκριση του ΕΜΑ στις 6 Ιανουαρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έχει ζητήσει επίσης από τον ΕΜΑ να εγκρίνει άμεσα και το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, το οποίο έλαβε άδεια στη Βρετανία πριν από λίγες ημέρες. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News