Κόσμος Παρασκευή 30/12/2022, 22:11
ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Σι-Πούτιν για την Ουκρανία – Ανησυχία ΗΠΑ για τους δεσμούς Κίνας-Ρωσίας

Επικοινωνία Σι-Πούτιν για την Ουκρανία – Ανησυχία ΗΠΑ για τους δεσμούς Κίνας-Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είχε σήμερα επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην οποία τόνισε πως το Πεκίνο και η Μόσχα θα πρέπει να συντονιστούν και να συνεργαστούν στενά στις διεθνείς υποθέσεις, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σι είπε επίσης στον Πούτιν, στη διάρκεια επικοινωνίας τους μέσω βίντεο, πως ο δρόμος προς τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία δεν θα είναι ομαλός και πως η Κίνα θα διατηρήσει «την αντικειμενική και δίκαιη στάση» της στο ζήτημα αυτό, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ανησυχία ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την ευθυγράμμιση της Κίνας με τη Ρωσία, καθώς η Μόσχα συνεχίζει την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή, μετά την επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

«Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι είναι ουδέτερο, αλλά η συμπεριφορά του καθιστά σαφές ότι εξακολουθεί να επενδύει σε στενούς δεσμούς με τη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον «παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα του Πεκίνου».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News