Κόσμος Κυριακή 30/10/2022, 12:59
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ρωσίας για βρετανική ανάμιξη στις επιθέσεις στους Nord Stream

Γαλλία: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ρωσίας για βρετανική ανάμιξη στις επιθέσεις στους Nord Stream

Οι ρωσικές κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον του αγωγού αερίου Nord Stream και ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κριμαία είναι αβάσιμες, δήλωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι κατηγορίες αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Μόσχας “να αποσπάσει την προσοχή από την αποκλειστική της ευθύνη στον επιθετικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας”, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία κατηγόρησε το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στελέχη του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ανατίναξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου στη Θάλασσα της Βαλτικής.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στελέχη μονάδας του Βρετανικού (Βασιλικού) Ναυτικού συμμετείχαν στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την υλοποίηση μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαλτική Θάλασσα στις 26 Σεπτεμβρίου φέτος, ανατινάζοντας τους αγωγού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2», αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, ενώ δεν παρουσιάζεται καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτόν.

Η Βρετανία είχε διαψεύσει τις ρωσικές κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τις «ψευδείς ισχυρισμούς σε επική κλίμακα».

«Για να αποσπάσει την προσοχή από τον καταστροφικό χειρισμό της παράνομης εισβολής στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καταφεύγει στη διασπορά ψευδών ισχυρισμών επικής κλίμακας», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News