Κόσμος Κυριακή 23/10/2022, 22:43
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδ. Αραβία: Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν θα ταξιδέψει στην Αλγερία για την αραβική σύνοδο κορυφής 

Σαουδ. Αραβία: Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν θα ταξιδέψει στην Αλγερία για την αραβική σύνοδο κορυφής 

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν θα ταξιδέψει στην Αλγερία τον επόμενο μήνα για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου λόγω ιατρικής συμβουλής, επιβεβαίωσε η βασιλική αυλή σε ανακοίνωσή της στα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.

Οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει τον πρίγκιπα Μοχάμεντ, 37 ετών, να αποφύγει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το μέσο αυτί του, ανέφερε η βασιλική αυλή. Δεν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, ο de facto κυβερνήτης της Σαουδικής Αραβίας, είχε προβλήματα με το αυτί, σημειώνει το Reuters.

Αντ’ αυτού, ο υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του βασιλείου στη σύνοδο κορυφής.

Η αλγερινή προεδρία ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι ο πρίγκιπας Μοχάμεντ δεν θα παραστεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στο Αλγέρι, σε συμμόρφωση με ιατρική σύσταση να αποφύγει το ταξίδι.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, 86 ετών, όρισε τον πρίγκιπα Μοχάμεντ ως πρωθυπουργό του βασιλείου τον Σεπτέμβριο, σε μια κίνηση που ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος περιέγραψε ως σύμφωνη με την προηγούμενη ανάθεση καθηκόντων από τον μονάρχη στον γιο και διάδοχό του, συμπεριλαμβανομένης της εκπροσώπησης του βασιλείου σε επισκέψεις στο εξωτερικό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News