Κόσμος Σάββατο 24/09/2022, 19:34
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αίγυπτος θα υποβάλει αίτηση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036

Η Αίγυπτος θα υποβάλει αίτηση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036

Η Αίγυπτος θα υποβάλει αίτηση για τη διοργάνωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2036, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού το Σάββατο, μια προσπάθεια που αν πετύχει θα την κάνει το πρώτο αραβικό ή αφρικανικό έθνος που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έδωσε το πράσινο φως για την υποβολή αίτησης, πρόσθεσε ο υπουργός Ασράφ Σόμπχι κατά τη διάρκεια δεξίωσης προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ στο Κάιρο, αναφέρει το Reuters.

Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε ότι ο Μπαχ είπε ότι η αθλητική υποδομή της Αιγύπτου ήταν σε θέση να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024, ακολουθούμενοι από το Λος Άντζελες το 2028 και το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας το 2032.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ενώ υπάρχουν αναφορές για ενδιαφέρον από χώρες όπως η Γερμανία, το Μεξικό, η Τουρκία, η Ρωσία, η Ινδία και το Κατάρ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News