Κόσμος Κυριακή 7/08/2022, 22:53
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Συμφωνία για εκεχειρία στις 23.30

Γάζα: Συμφωνία για εκεχειρία στις 23.30

Η Αίγυπτος κάλεσε σε κατάπαυση του πυρός από σήμερα στις 23.30 ανάμεσα στο Ισραήλ και την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, ανακοίνωσε αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας από τις 23.30 τοπική ώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αμέσως μετά, η παλαιστινιακή οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες από την ώρα αυτή, σύμφωνα με την αιγυπτιακή έκκληση, αλλά επισημαίνει το δικαίωμά της να απαντήσει σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση.

Νωρίτερα, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με το Ισραήλ χάρη στην μεσολάβηση της Αιγύπτου σήμερα, τρίτη ημέρα των εχθροπραξιών που έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους μεταξύ των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας.

«Εδώ και λίγη ώρα βρέθηκε η φόρμουλα για την ανακοίνωση από την Αίγυπτο της συμφωνίας εκεχειρίας, που αφορά κυρίως την δέσμευση της Αιγύπτου να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση δύο κρατουμένων», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μοχάμεντ Αλ-Χίντι, επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι δύο κρατούμενοι είναι ο Μπάσεμ Σαάντι και Χάλεντ Αουαουντέχ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News