Κόσμος Τετάρτη 17/08/2022, 20:44
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τεράστια έκρηξη έπληξε το τζαμί της Καμπούλ – Φόβοι για πολλά θύματα

Αφγανιστάν: Τεράστια έκρηξη έπληξε το τζαμί της Καμπούλ – Φόβοι για πολλά θύματα

Μια τεράστια έκρηξη χτύπησε ένα τζαμί στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής την Τετάρτη, σύμφωνα με μάρτυρες και την αστυνομία, με πολλούς να αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι για νεκρούς ή τραυματίες.

Η αστυνομία είπε ότι υπήρξαν πολλά θύματα, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα. Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των Ταλιμπάν είπε στο Reuters ότι μπορεί να έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί έως και 35 άνθρωποι και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί κι άλλο. Το Al Jazeera επικαλέστηκε έναν άγνωστο αξιωματούχο που ανέφερε ότι υπάρχουν 20 νεκροί.

Μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε μια γειτονιά της βόρειας Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια σε κοντινά κτίρια. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα.

«Μια έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε ένα τζαμί… πιθανότατα να υπάρχουν πολλά θύματα, αλλά ο αριθμός τους δεν είναι ακόμη σαφής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Χαλίντ Ζαντράν.

Αξιωματούχος των πληροφοριών των Ταλιμπάν, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τζαμί στην περιοχή Khair Khana της Καμπούλ.

Ο ιμάμης του τζαμιού ήταν μεταξύ των νεκρών και ο απολογισμός μπορεί ακόμα να αυξηθεί, πρόσθεσε η πηγή. Οι ομάδες πληροφοριών βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Ταλιμπάν δεν απάντησαν σε πολλαπλά αιτήματα για επιβεβαίωση του αριθμού των θυμάτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News