Κόσμος Τρίτη 2/08/2022, 18:05
ΚΟΣΜΟΣ

Προσγειώθηκε στην Ταιπέϊ η Πελόζι – Αγωνία για την αντίδραση της Κίνας

Προσγειώθηκε στην Ταιπέϊ η Πελόζι – Αγωνία για την αντίδραση της Κίνας

Στο αεροδρόμιο της Ταιπέι στην Ταϊβάν προσγειώθηκε προ ολίγου το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνει η Νάνσι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Το υψηλότερο κτήριο της Ταϊβάν, καλωσόρισε την Πελόζι, με μία μεγάλη επιγραφή στα αγλλικά.

η πτήση συνοδευόταν από πολεμικά αεροσκάφη της Ταΐβάν, ενώ νωρίτερα η Κίνα έκλεισε τον εναέριο χώρο στο στενό της Ταΐβάν Υπενθυμίζεται πως η κρίση που είχε ξεκινήσει από τη περασμένη Τετάρτη με την αναμενόμενη επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το αεροπλάνο που φέρεται να μεταφέρει την Πελόζι αναχώρησε από τη Κουάλα Λουμπούρ πρωτεύουσα της Μαλαισίας, απέφυγε τη στρατιωτικοποιημένη Νότια Κινεζική Θάλασσα, περνώντας από τον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, και πλέον έχει λάβει πορεία προς τη Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Σε επίπεδο στρατιωτικής ετοιμότητας βρίσκονται οι ταϊβανέζικες δυνάμεις ενόσω κινεζικά αεροσκάφη περνούν το στενό της Ταΐβάν. Η πτήση συνοδευόταν από πολεμικά αεροσκάφη της χώρας, ενώ νωρίτερα η Κίνα έκλεισε τον εναέριο χώρο στο στενό της Ταΐβάν.

Η κρίση που είχε ξεκινήσει από τη περασμένη Τετάρτη ενόψει της επίσκεψής της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το αεροπλάνο που φέρεται να μεταφέρει την Πελόζι αναχώρησε από τη Κουάλα Λουμπούρ πρωτεύουσα της Μαλαισίας, απέφυγε τη στρατιωτικοποιημένη Νότια Κινεζική Θάλασσα, περνώντας από τον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, και πλέον είχε λάβει νωρίτερα πορεία προς την Ταϊπέι.

Πριν από λίγες ώρες ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί που «παίζουν με τη φωτιά» στο θέμα της Ταϊβάν, «δεν θα έχουν καλό τέλος».

Στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών δεν κατονομάζεται Αμερικανός πολιτικός. Ωστόσο η Κίνα έχει εκφράσει σοβαρές απειλές σε περίπτωση που η Πελόζι προσγειωθεί στην Ταϊβάν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News