Κόσμος Κυριακή 31/07/2022, 10:14
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνας προς ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη Πελόζι στην Ασία: «Θα προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία»

Κίνας προς ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη Πελόζι στην Ασία: «Θα προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία»

Η Κίνα «θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας αναφερόμενος στην Ταϊβάν, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με τις ΗΠΑ για την νήσο.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας Σεν Τζίνκε δήλωσε σε στρατιωτική αεροπορική επίδειξη ότι η πολεμική αεροπορία διαθέτει πολλούς τύπους μαχητικών αεροσκαφών που μπορούν να κυκλώσουν «το πολύτιμο νησί της πατρίδας μας».

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, τρίτη στη σειρά αντικατάστασης του Αμερικανού προέδρου εάν χρειαζόταν αυτό, άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή ότι θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ασία, σημειώνοντας ότι θα επισκεφθεί τέσσερις ασιατικές χώρες από την Κυριακή, χωρίς να αναφέρει την Ταϊβάν εν μέσω έντονων εικασιών ότι ενδέχεται να επισκεφθεί το αυτοδιοικούμενο νησί που διεκδικεί η Κίνα.

«Η Νάνσι Πελόζι ηγείται αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία», ανέφερε το γραφείο της σε δελτίο τύπου. «Το ταξίδι θα επικεντρωθεί στην αμοιβαία ασφάλεια, την οικονομική εταιρική σχέση και τη δημοκρατική διακυβέρνηση στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού».

moneyreview.gr με πληροφορίες από kathimerini.gr και reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News