Κόσμος Πέμπτη 24/03/2022, 21:27
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: «Σκευωρία» τα περί αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία

«Προτρέπουμε την αμερικανική πλευρά να σταματήσει αμέσως αυτήν την απεχθή συκοφαντία και να αναλογιστεί σοβαρά τον ανέντιμο ρόλο της στην εν εξελίξει ουκρανική κρίση», είπε ο Γου.

Κίνα: «Σκευωρία» τα περί αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία

«Ξεκάθαρη σκευωρία» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας τον ισχυρισμό πως η χώρα του έστειλε στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία

Τόσο το Πεκίνο όσο και η Μόσχα έχουν απορρίψει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, Γου Κιάν σημειώνει ότι «η φημολογία που διαδόθηκε επανειλημμένως από τις ΗΠΑ σε βάρος της Κίνας αποκάλυψε την απαίσια πρόθεσή τους».

«Προτρέπουμε την αμερικανική πλευρά να σταματήσει αμέσως αυτήν την απεχθή συκοφαντία και να αναλογιστεί σοβαρά τον ανέντιμο ρόλο της στην εν εξελίξει ουκρανική κρίση», είπε ο Γου και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες για να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Κίνας ανακοίνωσε ότι είναι παντελώς ψευδές να λέγεται ότι η Κίνα «γνώριζε εκ των προτέρων» για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πως τέτοιοι ισχυρισμοί συνιστούν συκοφαντία.

Το σχόλιο του υπουργείου διατυπώθηκε ως απάντηση σε αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία.

Η Κίνα διαφωνεί και αντιτίθεται σθεναρά με αυτούς τους ισχυρισμούς, που διατύπωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να «αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να συκοφαντήσουν» την Κίνα, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία Ε.Ε. – ΗΠΑ: Προμήθεια επιπλέον LNG – Απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Πόσο καλός…κατακτητής είναι η Ρωσία;

ΗΠΑ: Σε υψηλό οκτώ μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα

ΝΑΤΟ: Ενισχύει τις δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News