Κόσμος Πέμπτη 24/12/2020, 10:17
ΚΟΣΜΟΣ

To μυστήριο πίσω από το εμβόλιο της Sinovac

To μυστήριο πίσω από το εμβόλιο της Sinovac

Αποτελεσματικό σε ποσοστό πάνω από 50% αποδεικνύεται το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύσει η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech, αν και οι ερευνητές στην κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία καθυστέρησαν στην ανακοίνωση περισσότερων πληροφοριών, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας. 

Η αποτελεσματικότητα 50% αποτελεί το ελάχιστο ποσοστό που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ως προϋπόθεση για την κατεπείγουσα έγκριση των εμβολίων Covid-19. Τα εμβόλια mRNA των Moderna και BioNTech έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, με ποσοστά άνω του 90% σε κλινικές δοκιμές ευρείας κλίμακας.

Με την διαφάνεια στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών να διαδραματίζει μείζονα ρόλο για την κοινή γνώμη στην απόφαση για το εάν θα κάνει το εμβόλιο, η έλλειψη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων από τη Sinovac στις δοκιμές του εμβολίου υπονομεύει την εμπιστοσύνη για τα κινεζικά εμβόλια. 

Οι αρχές του Χογκ-Κογκ ανακοίνωσαν χθες ότι οι κάτοικοι θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν να κάνουν μεταξυ διαφόρων υποψηφίων, ανάμεσα στα οποία θα περιλαμβάνεται, κατά πάσα πιθανότητα, και το Sinovac.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Βloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News