Κόσμος Κυριακή 19/06/2022, 10:48
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν φέρνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τη στρατιωτικοποίηση νησιών

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν φέρνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τη στρατιωτικοποίηση νησιών

Στην επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προτίθεται να μεταφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah. 

Όπως αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», ο Τούρκος πρόεδρος θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στην Σύνοδο της Συμμαχίας, δημοσιοποιώντας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η Άγκυρα και, κατά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά, κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Sabah κάνει λόγο ακόμη και για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας», τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται. 

Επιπλέον, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν θα επιμείνει στη Σύνοδο για το ζήτημα της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας, για το οποίο η Τουρκία εξακολουθεί να εκφράζει αντιρρήσεις, υπό τον ισχυρισμό ότι οι δύο χώρες παρέχουν στήριξη στην τρομοκρατία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, άλλωστε, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα αλλάξει στάση, εάν «δεν γίνουν σταθερά βήματα» από Ελσίνκι και Στοκχόλμη, με συγκεκριμένες απαντήσεις στις θέσεις της Άγκυρας. 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News