Κόσμος Τετάρτη 15/06/2022, 21:30
ΚΟΣΜΟΣ

Παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας 1 δισ. δολ. στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας 1 δισ. δολ. στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1 δισ. δολ. προ την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οικού ο Μπάιντεν ενημέρωσω τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

«Επανέλαβα ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να στηρίξουν την Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται τη δημοκρατία της, προστατεύει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της, απέναντι στην αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας», υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει αμυντικά όπλα και πυρομαχικά για το πυροβολικό, καθώς και «τους προηγμένους εκτοξευτήρες ρουκετών που χρειάζονται οι Ουκρανοί για τις αμυντικές επιχειρήσεις τους στο Ντονμπάς», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρέχει και πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια (πόσιμο νερό, φάρμακα και τρόφιμα) στην Ουκρανία, ύψους 225 εκατ. δολ. «Το θάρρος, το πείσμα και η αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού παραμένουν πηγή έμπνευσης για όλον τον κόσμο», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News