Κόσμος Σάββατο 11/06/2022, 22:53
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία – Υπ. Μεταφορών: Δεν εξετάζουμε την έκδοση προσωρινής βίζας για εργαζόμενους από ΕΕ

Βρετανία – Υπ. Μεταφορών: Δεν εξετάζουμε την έκδοση προσωρινής βίζας για εργαζόμενους από ΕΕ

Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας διέψευσε το Σάββατο την είδηση ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης προσωρινής βίζας σε εργαζομένους από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία προσπάθεια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα αεροδρόμια.

Η εφημερίδα Telegraph ανέφερε ότι ο Γραμματέας Μεταφορών Γκραντ Σαπς έχει συζητήσει το ενδεχόμενο έκδοσης προσωρινής βίζας στους χειριστές αποσκευών και στο προσωπικό του check-in, παρόμοιες με εκείνες που χορηγούνται σε συλλέκτες φρούτων και μουσικούς.

«Αυτό είναι εντελώς αναληθές», είπε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Σαπς την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την αεροπορική βιομηχανία για να αποφευχθεί η επανάληψη του χάους στα αεροδρόμια, καθώς οι επιβάτες αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων. 

Τα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία,.

Ο κλάδος δυσκολεύεται να προσλάβει προσωπικό μετά την άρση των μέτρων και παραπονιέται ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων σε τομείς όπως ο έλεγχος και η ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ τον Ιανουάριο του 2020, οδηγώντας σε έξοδο εργαζομένων από το συνασπισμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News