Κόσμος Σάββατο 14/05/2022, 08:44
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Κομισιόν – BioNTech-Pfizer: Τι αλλάζει στις παραδόσεις των εμβολίων

Συμφωνία Κομισιόν – BioNTech-Pfizer: Τι αλλάζει στις παραδόσεις των εμβολίων

Σε συμφωνία για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των κρατών μελών για εμβόλια COVID-19 για τους επόμενους μήνες κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την BioNTech-Pfizer. 

Με αυτήν διασφαλίζεται ότι τα κράτη μέλη θα έχουν πρόσβαση στα εμβόλια, όταν τα χρειάζονται -συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών προσαρμοσμένων εμβολίων, εάν εγκριθούν, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε τυχόν επιδημιολογικές εξελίξεις αργότερα φέτος και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις χώρες εταίρους παγκοσμίως.

Με αυτή τη συμφωνία θα προσαρμοστούν τα αρχικά συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα παράδοσης, έτσι ώστε οι δόσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα παραδοθούν πλέον τον Σεπτέμβριο και κατά την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα του 2022, όταν τα κράτη μέλη είναι πιθανότερο ότι θα χρειαστούν επιπλέον αποθέματα εμβολίων για εθνικές εκστρατείες και για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους στο πλαίσιο της διεθνούς αλληλεγγύης.

Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδη, δήλωσε: «Χαιρετίζω τη σημερινή συμφωνία για πιο ευέλικτες ρυθμίσεις παράδοσης του εμβολίου της BioNTech-Pfizer. Αυτή η ευελιξία είναι μία ευπρόσδεκτη είδηση ​​για τα κράτη μέλη μας, καθώς αυτή η τροπολογία ανταποκρίνεται σε εύλογες ανησυχίες σχετικά με την αντιστοίχιση της προσφοράς και της ζήτησης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια του εφοδιασμού εμβολίων, εάν και όταν αυτό χρειαστεί, αργότερα μέσα στο έτος. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά με την BioNTech-Pfizer και τη Moderna την προμήθεια εμβολίων κατά του COVID-19 και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τα κράτη μέλη στην εξασφάλιση της απαραίτητης ευελιξίας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News