Κόσμος Παρασκευή 13/05/2022, 19:07
ΚΟΣΜΟΣ

Κόβει το ρεύμα στην Φινλανδία η ρωσική Inter RAO

Κόβει το ρεύμα στην Φινλανδία η ρωσική Inter RAO

Η ρωσική εταιρεία Inter Rao θα αναστείλει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Φινλανδία από αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της φινλανδικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ροές ηλεκτροδότησης θα ανασταλούν μέχρι νεωτέρας, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στην πραγματοποίηση των πληρωμών για ηλεκτρικό που διοχετεύεται στην αγορά.

«Δεν υπάχει κανένας κίνδυνος όσον αφορά την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στην Φινλανδία», τόνισε η εταιρεία. Επίσης, προσέθεσε ότι το ρεύμα που έρχεται από την Ρωσία είναι περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης στη χώρα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της φινλανδικής εταιρείας ενέργειας, η αυτάρκεια της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια βελτιώνεται συνεχώς. Ως παράδειγμα, δείχνει την παραγωγή ηελτρικού από ανεμογεννήτριες, η οποία αυξάνεται κάθε χρόνο. Ενδεικτικά, σημειώνει πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή από ανεμογεννήτριες κατά 2.000 μεγαβατώρες.

Κατά την ίδια την εταιρεία, η Φινλανδία αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από τις εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το 2023.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Φινλανδικός Τύπος: «Η Ρωσία μπορεί να μας κόψει το φυσικό αέριο από αύριο Παρασκευή»

Ερντογάν: H Τουρκία δεν υποστηρίζει την ένταξη Φινλανδίας, Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News