Κόσμος Τρίτη 26/04/2022, 22:15
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Περίπου το 58% του πληθυσμού έχει φυσικά αντισώματα Covid από παλαιότερες λοιμώξεις

ΗΠΑ: Περίπου το 58% του πληθυσμού έχει φυσικά αντισώματα Covid από παλαιότερες λοιμώξεις

Τρία στα πέντε άτομα στις ΗΠΑ έχουν αναπτύξει τώρα αντισώματα από προηγούμενη λοίμωξη από Covid-19 με το ποσοστό ακόμη υψηλότερο μεταξύ των παιδιών, γεγονός που αποδεικνύει πόσο πολύ εξαπλώθηκε ο ιός κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το ποσοστό των ατόμων με φυσικά αντισώματα Covid αυξήθηκε σημαντικά από περίπου 34% του πληθυσμού το Δεκέμβριο του 2021 σε περίπου 58% τον Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια του άνευ προηγουμένου κύματος μόλυνσης που προκλήθηκε από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον. Η ανάλυση των CDC δεν έλαβε υπόψη τα άτομα που είχαν αντισώματα από τον εμβολιασμό.

Η ανάπτυξη των αντισωμάτων ήταν πιο έντονη στα παιδιά, γεγονός που υποδεικνύει υψηλό ποσοστό μόλυνσης μεταξύ των παιδιών κατά τη διάρκεια του χειμερινού κύματος της Όμικρον. Περίπου το 75% των παιδιών και των εφήβων έχουν πλέον αντισώματα από προηγούμενες λοιμώξεις Covid, από περίπου 45% το Δεκέμβριο.

Το υψηλό ποσοστό μόλυνσης μεταξύ των παιδιών πιθανότατα οφείλεται στα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε σχέση με τους ενήλικες. Μόνο το 28% των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και το 59% των εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών είχαν εμβολιαστεί πλήρως τον Απρίλιο. 

Περίπου το 33% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, η ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, είχε αντισώματα από μόλυνση. Περίπου το 64% των ενηλίκων ηλικίας 18 έως 49 ετών και το 50% των ατόμων 50 έως 64 είχαν τα αντισώματα.

Επιστήμονες στο Κατάρ διαπίστωσαν ότι η φυσική λοίμωξη παρέχει περίπου 73% προστασία από τη νοσηλεία εάν ένα άτομο μολυνθεί εκ νέου με BA.2. Ωστόσο, τρεις δόσεις του εμβολίου της Pfizer παρείχαν πολύ υψηλότερη προστασία κατά της νοσηλείας στο 98%. 

Περίπου το 66% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 77% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με στοιχεία από το CDC.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αυξημένες λοιμώξεις ανωτέρου αναπνευστικού στα παιδιά

Covid-19: Ποιά είναι η πιο μεγάλη διάρκεια νόσησης από κορωνοϊό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News