Κόσμος Παρασκευή 27/08/2021, 09:50
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ – κορωνοϊός: Χειρότερος ο Αύγουστος από τον περσινό με πάνω από 100.000 στα νοσοκομεία

ΗΠΑ – κορωνοϊός: Χειρότερος ο Αύγουστος από τον περσινό με πάνω από 100.000 στα νοσοκομεία

Η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει για τα καλά τα δόντια της ακόμη και στις χώρες που έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Στις ΗΠΑ τα νοσοκομεία γεμίζουν και πάλι – πρωτίστως με ανεμβολίαστους, πολλοί από τους οποίους είναι και νέοι. 

Σύμφωνα με το CNN το νέο κύμα λοιμώξεων έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι να νοσηλεύονται με Covid-19. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τον Ιανουάριο, με τα δεδομένα μάλιστα να είναι πολύ χειρότερα από τον Αύγουστο του 2020, όταν ακόμη δεν ήταν διαθέσιμα τα εμβόλια κατά της Covid-19. Ο αριθμός των νοσηλευμένων με Covid-19 ήταν διπλάσιος σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Αυτό αποκαλύπτει ότι ακόμη και εάν μία μειοψηφία μόνο μένει ανεμβολίαστη, ο ιός, μέσα από τις ολοένα και πιο επιθετικές μεταλλάξεις του, θα συνεχίζει την επέλασή του. Ουσιαστικά η κατάσταση θυμίζει την περίοδο από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η χώρα είδε μία μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη οι ανεμβολίαστοι έχουν 4,9 φορές υψηλότερες πιθανότητες να μολυνθούν και 29,9 φορές υψηλότερες να νοσήσουν σοβαρά και να χρειαστεί να νοσηλευτούν από τους εμβολιασμένους. 

Ο μέρος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι 152.400 την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University ο αριθμός είναι 13 φορές υψηλότερος από ό,τι σε σχέση με πριν από εννέα εβδομάδες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News