Κόσμος Κυριακή 20/12/2020, 07:52
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν έκανε τα αποκαλυπτήρια της ομάδας του για το κλίμα

Ο Μπάιντεν έκανε τα αποκαλυπτήρια της ομάδας του για το κλίμα

Tην ομάδα του για το κλίμα και την ενέργεια παρουσίασε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δεσμευόμενος να ηγηθεί ενός «φιλόδοξου σχεδίου» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Προεκλογικά ο Μπάιντεν έχει διαβεβαιώσει ότι θα έθετε το ζήτημα ως κορυφαία προτεραιότητα  της κυβέρνησής του, αντιστρέφοντας την ατζέντα της διοίκησης του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Έχει προαναγγείλει ότι θα επανεντάξει τις ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα μόλις αναλάβει τα ηνία του Λευκού Οίκου.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, που πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, δεσμεύθηκε να οικοδομήσει μια διαφορετική διοίκηση που να αντικατοπτρίζει τις ΗΠΑ. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο…. Ακριβώς όπως πρέπει να είμαστε ενωμένοι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χρειαζόμαστε μία ενιαία εθνική απάντηση στην κλιματική αλλαγή» είπε στα αποκαλυπτήρια της task force.

Εξέχουσα θέση στην ομάδα του Μπάιντεν έχει ο Μάικλ Ρίγκαν. Εφόσον ο διορισμός της ομάδας πάρει την έγκριση της Γερουσίας ο Ρίγκαν θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που θα ηγηθεί της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA).

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News