Κόσμος Σάββατο 19/12/2020, 09:34
ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο: Η Ρωσία μάλλον πίσω από τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση

Πομπέο: Η Ρωσία μάλλον πίσω από τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία πιθανότατα βρίσκεται πίσω από την ευρεία κυβερνοεπίθεση που έπληξε τις ΗΠΑ, αλλά και στόχους σε άλλες χώρες, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Ήταν μια πολύ σημαντική επιχείρηση και πιστεύω ότι τώρα μπορούμε να πούμε με ιδιαίτερη σαφήνεια ότι οι Ρώσοι εμπλέκονται σε αυτήν τη δραστηριότητα», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της εκπομπής του πολιτικού σχολιαστή Μαρκ Λεβίν, The Mark Levin Show.

Σύμφωνα με το BBC, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η κυβερνοασφάλεια θα είναι για την κυβέρνησή του «βασική προτεραιότητα». 

«Πρέπει εξαρχής να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τους αντιπάλους μας από το να πραγματοποιούν σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις», δήλωσε. «Αυτό θα το καταφέρουμε, μεταξύ άλλων, επιβάλλοντας σκληρές συνέπειες για όσους ευθύνονται για τέτοιες κακόβουλες ενέργειες, καθώς και μέσω συντονισμού με τους συμμάχους και τους συνεργάτες μας».

Σε ρεπορτάζ τους οι Τάιμς της Νέας Υόρκης επισημαίνουν δηκτικά ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν έχει ακόμη κάνει την παραμικρή δήλωση για την υπόθεση, μολονότι εξακολουθεί να ηγείται του κράτους που έχει πέσει θύμα των κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: Kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News