Κόσμος Τετάρτη 14/10/2020, 15:40
ΚΟΣΜΟΣ

Και δεύτερο εμβόλιο του Covid-19 ενέκρινε η Ρωσία

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την έγκριση σε δεύτερο εμβόλιο για τον Covid-19 έδωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση. 

Η Ρωσία έγινε τον Αύγουστο η πρώτη χώρα, που έδωσε ρυθμιστική έγκριση για εμβόλιο στη μάχη κατά του Covid-19, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές ευρείας κλίμακας- μία κίνηση που προκάλεσε την ανησυχία της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Το εμβόλι, που ονομάσθηκε Sputnik-V, έχει αναπτυχθεί πάνω σε γνωστή πλατφόρμα, στην οποία έχουν αναπτυχθεί και άλλα εμβόλια, ενώ το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι η εμπειρία από την χρήση τέτοιων σκευασμάτων δείχνει ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ανοσία για δύο χρόνια.

Χθες o διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Επιδημιολογίας, ανακοίνωσε ότι από τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου πιθανόν θα είναι το διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά του Covid-19. Υπολόγισε δε ότι σε διάστημα 10 έως 12 μηνών θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της χώρας. 

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News