Κοινωνία Τρίτη 29/03/2022, 19:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ: Νέοι κανόνες για τους ανήλικους

Η εξαίρεση για τα άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών θα εφαρμοστεί σε επίπεδο επαλήθευσης με την προσαρμογή των εφαρμογών για φορητές συσκευές που χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση των ψηφιακών πιστοποιητικών COVID της ΕΕ.

Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ: Νέοι κανόνες για τους ανήλικους

Νέους κανόνες σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο πλαίσιο του κανονισμού για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι νέοι κανόνες εξαιρούν τους ανηλίκους από την περίοδο αποδοχής των πιστοποιητικών εμβολιασμού για 270 ημέρες μετά την αρχική σειρά εμβολιασμού. Ως εκ τούτου, η τυποποιημένη περίοδος αποδοχής θα περιορίζεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Ενώ η αναμνηστική δόση έχει εγκριθεί κατόπιν σύστασης του EMA από την ηλικία των 12 ετών, επί του παρόντος δεν συνιστούν όλα τα κράτη μέλη τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε ανηλίκους.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς δήλωσε σχετικά: «Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ είναι η ευελιξία του να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Μετά από συζητήσεις με τους εμπειρογνώμονες των κρατών μελών στον τομέα της δημόσιας υγείας, αποφασίσαμε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανηλίκων δεν θα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν ταξιδεύουν, θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό που έλαβαν μετά την αρχική σειρά εμβολιασμού.»

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου προσέθεσε: «Η πανδημία είναι ακόμα εδώ και ο εμβολιασμός παραμένει ζωτικής σημασίας. Το μήνυμά μας δεν έχει αλλάξει: εμβολιαστείτε και λάβετε την αναμνηστική δόση το συντομότερο δυνατόν. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές και είναι καίριας σημασίας για όλους μας.»

Η εξαίρεση για τα άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών θα εφαρμοστεί σε επίπεδο επαλήθευσης με την προσαρμογή των εφαρμογών για φορητές συσκευές που χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση των ψηφιακών πιστοποιητικών COVID της ΕΕ. Τα κράτη μέλη πρέπει να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες τεχνικές προσαρμογές για την εφαρμογή αυτής της εξαίρεσης έως τις 6 Απριλίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ είναι διαθέσιμες στον ειδικό ιστότοπο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Πόσες θέσεις εργασίας έχει στοιχίσει το Brexit στον χρηματοπιστωτικό κλάδο

Κορωνοϊός: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε και τη χρήση του φαρμάκου Evusheld

Κομισιόν: Διαβούλευση για αναθεώρηση των κανόνων χρήσης χημικών προϊόντων για καλλυντικά

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News