Κόσμος Τρίτη 15/03/2022, 19:47
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Στις Βρυξέλλες για την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο τέλος Μαρτίου

Μπάιντεν: Στις Βρυξέλλες για την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο τέλος Μαρτίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο, προκειμένου να συναντήσει τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στην έκτακτη Σύνοδο στις 24 Μαρτίου, όπως επιβεβαίωσε προ ολίγου ο Λευκός Οίκος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν θα συζητήσει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο θέμα της ασφάλειας σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επίσης, αναμένεται να επιβεβαιώσει και την δέσμευση των ΗΠΑ στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

«Επίσης, θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη Σύνοδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, ώστε να συζητήσει τους κοινούς μας προβληματισμούς σε σχέση με την Ουκρανια, συμπεριλαμβανομένων των υπερατλαντικών προσπαθειών για επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους επηρεάστηκαν από την βία και για αντιμετώπιση άλλων προκλήσεων που ανακύπτουν από την κρίση», δήλωσε η Psaki.

Η ίδια αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο Αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στην Πολωνία ή εάν θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ανακοίνωσε την σύγκληση έκτακτης συνόδου με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, ώστε να συζητηθεί η ενίσχυση της Ουκρανίας κατά την τρίτη εβδομάδα πολέμου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News