Κόσμος Πέμπτη 15/04/2021, 09:06
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν και Μέρκελ καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία

Μπάιντεν και Μέρκελ καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία

Κάλεσμα στη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα που έχει αναπτύξει στα σύνορά της με την Ουκρανία ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση, απηύθυναν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους. «Η καγκελάριος και ο πρόεδρος (σ.σ. των ΗΠΑ) συμφώνησαν πως η Ρωσία πρέπει να μειώσει την πρόσφατη ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων ώστε να αποκλιμακώσει την κατάσταση» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως οι Τζο Μπάιντεν και Άγκελα Μέρκελ «εξέφρασαν ανησυχία για την συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας και στην κατεχόμενη Κριμαία και επαναβεβαίωσαν την στήριξή τους στην εθνική κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ανέφεε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε την Τρίτη στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι ενέργειες της Μόσχας έχουν συνέπειες.

Οι ΗΠΑ και το NATO ανησυχούν για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία και στην Κριμαία. Ρωσία και Ουκρανία διεξήγαγαν ταυτόχρονα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια χθες, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ είχαν έκτακτες συνομιλίες για το ζήτημα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News