Κόσμος Κυριακή 13/03/2022, 22:56
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times, Washington Post: Η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα

Το Πεκίνο δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική επίθεση, ενώ δεν την αποκαλεί εισβολή, αλλά έχει κάνει έκκληση για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων

Financial Times, Washington Post: Η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα

Η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσαν σήμερα οι Financial Times και η Washington Post, επικαλούμενες αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, θα βρίσκεται στη Ρώμη τη Δευτέρα όπου θα συναντηθεί με τον κορυφαίο Κινέζο διπλωμάτη, Γιανγκ Τζιέτσι, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος.

Η Ρωσία, η οποία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση», και η Κίνα έχουν ενισχύσει τη συνεργασία τους καθώς έχουν δεχθεί έντονη πίεση από τη Δύση σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Το Πεκίνο δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική επίθεση, ενώ δεν την αποκαλεί εισβολή, αλλά έχει κάνει έκκληση για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Washington Post ανέφερε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που δεν κατονομάστηκαν, δεν έκαναν λόγο για το τι είδους όπλα ζήτησε η Ρωσία από την Κίνα, ούτε και για το ποια ήταν η απάντηση του Πεκίνου.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News