Κόσμος Σάββατο 12/03/2022, 07:30
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σειρήνες συναγερμού για ρωσική αεροπορική επίθεση ήχησαν σε πολλές πόλεις

Ουκρανία: Σειρήνες συναγερμού για ρωσική αεροπορική επίθεση ήχησαν σε πολλές πόλεις

Σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή ήχησαν νωρίς σήμερα το πρωί στις περισσότερες ουκρανικές πόλεις,μεταξύ των οποίων και στο Κίεβο, καλώντας τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγια, έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σειρήνες ήχησαν στην πρωτεύουσα Κίεβο, τη δυτική πόλη Λβιβ, στην Οδησσό και το Χαρκίβ, το Τσερκάσι, καθώς και στην περιφέρεια του Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανέφερε αριθμός τοπικών ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις φάνηκαν να ανασυντάσσονται χθες, Παρασκευή, για μια ενδεχόμενη επίθεση στο Κίεβο. Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες, βάλλουν με πυρά πυροβολικού καθώς πλησιάζουν στην πρωτεύουσα.

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες δείχνουν ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την ανάπτυξη τους πιο κοντά στο Κίεβο, ενώ μοίρες πυροβολικού βάλλουν εναντίον κατοικημένων περιοχών, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Οι φωτογραφίες δείχνουν σπίτια και άλλα κτίρια στις φλόγες, εκτεταμένες ζημιές και κρατήρες κατά μήκος της κοινότητας Μοσχούν, βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

To πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες της Maxar Technologies, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως χθες  ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών διέψευσε τη δήλωση Ρώσου προέδρου για ορισμένη πρόοδο στις συζητήσεις, κάνοντας λόγο για “μηδενική πρόοδο”. Ο ίδιος, δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να συμβιβαστεί σχετικά με το καθεστώς ουδετερότητας αν της προσφέρονταν εγγυήσεις ασφαλείας. Το Κρεμλίνο παράλληλα, δεν αποκλείει την πιθανότητα συνάντησης του Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News