Κόσμος Πέμπτη 3/03/2022, 07:23
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ελέγχουν τη Χερσώνα – 1 εκατ. οι πρόσφυγες

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ελέγχουν τη Χερσώνα – 1 εκατ. οι πρόσφυγες

Υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται η Χερσώνα μία κρίσιμη πόλη – λιμάνι στη νότια Ουκρανία, η οποία γίνεται η πρώτη μεγάλη πόλη που καταλαμβάνεται από τη Ρωσία αφότου ξεκίνησε η εισβολή. 

Καθώς στην Ουκρανία ξημέρωσε πλέον η όγδοη ημέρα του πολέμου, ηχηρές εκρήξεις ταρακούνησαν τις προηγούμενες ώρες το Κίεβο και άλλες πόλεις, με τις εικόνες να δείχνουν μία τεράστια μπάλα φωτιάς να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με αμερικανικές πληροφορίες, η τεράστια πομπή  ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων που βρισκόταν τα τελευταία 24ωρα σε πορεία προς το Κίεβο συναντά καθυστερήσεις, λόγω έλλειψης καυσίμων και τροφίμων. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε στην κυκλοφορία ένα βίντεο αργά το βράδυ, στο οποίο επαινεί τη γενναιότητα των Ουκρανών που υπερασπίζονται την πατρίδα τους, την ώρα που το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ξεκινά έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότερα από 1 εκατ. άτομα έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής, με τους αριθμούς να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς. 

Για πρώτη φορά, η Ρωσία παραδέχεται ότι έχει σοβαρές απώλειες στην Ουκρανία, καθώς ανακοίνωσε ότι 498 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 1.597 τραυματίστηκαν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News