Κόσμος Κυριακή 20/02/2022, 09:45
ΚΟΣΜΟΣ

Όλαφ Σολτς: Η Δύση πρέπει να βρει εναλλακτικές ενεργειακές πηγές πέραν της Ρωσίας

Όλαφ Σολτς: Η Δύση πρέπει να βρει εναλλακτικές ενεργειακές πηγές πέραν της Ρωσίας

H Δύση θα πρέπει να εργαστεί πολύ σκληρά για να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας πέραν της Ρωσίας, είπε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, καθώς εντείνονται οι συζητήσεις για επιβολή κυρώσεων. 

Μιλώντας στο CNBC από το Μόναχο, ο Σολτς υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερος μέρος της Δύσης είναι υπερβολικά εξαρτημένο από τις ρωσικές προμήθειες ενέργειας. «Γίνονται μεγάλες εξαγωγές πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου από την Ρωσία σε πολλές χώρες, γίνονται όμως και μεγάλες εξαγωγές πετρελαίου προς τις ΗΠΑ», τόνισε. 

«Συνεπώς, θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να δημιουργήσουμε μία κατάσταση όπου θα υπάρχουν εναλλακτικές πηγές. Είναι αναγκαίο να καταστήσουμε εφικτή μία καλή συνεργασία», συμπλήρωσε. 

Αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων, ο Σολτς ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο θέμα αυτό, καθότι θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο και για την Ουκρανία, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου περνούν από αυτήν. Είπε δε, ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να ξέρει πότε ακριβώς η Δύση σκοπεύει να προχωρήσει στην επιβολή των κυρώσεων. 

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά ώστε να διασφαλίσουμε ότι το διαμετακομιστικό φυσικό αέριο μέσω Ουκρανίας δεν θα πληγεί στο μέλλον. Θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει καλές συμφωνίες για τη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, όταν θα αρχίσει η επόμενη περίοδος. Είναι δική μας ευθύνη…να καταστήσουμε τη μεταφορά φυσικού αερίου λειτουργική μέσω όλων των αγορών, ειδικά και αυτού που διέρχεται την Ουκρανία», τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News