Κόσμος Τετάρτη 22/12/2021, 13:26
ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός κολύμπησε 12 ώρες μετά από συντριβή ελικοπτέρου στη θάλασσα

Ο λόγος για τον Σερζ Ζελ

Υπουργός κολύμπησε 12 ώρες μετά από συντριβή ελικοπτέρου στη θάλασσα

Συνολικά 12 ώρες χρειάστηκε να κολυμπήσει προκειμένου να μείνει ζωντανός ο υπουργός Αστυνομίας της Μαγαδασκάρης, έπειτα από συντριβή ελικοπτέρου στα βορειοανατολικά της νησιωτικής χώρας.

«Δεν ήρθε η ώρα να πεθάνω» δήλωσε εξουθενωμένος ο Σερζ Ζελ, λίγο μετά τη διάσωσή του και ενόσω επιβιβαζόταν στο ασθενοφόρο.

Ο υπουργός είχε σπεύσει με το ελικόπτερο να επιθεωρήσει τη θαλάσσια περιοχή, όπου λίγες ώρες νωρίτερα ναυάγησε ένα φορτηγό πλοίο, με αποτέλεσνα να χάσουν τη ζωή τους 64 άτομα (αγνοούνται ακόμη 20)

Το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο και μετέφερε παράνομα επιβάτες, παρότι επιτρεπόταν να έχει στα αμπάρια του μόνο κοντέινερς.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, ωστόσο, το ελικόπτερο κατέπεσε στην ίδια περιοχή.

Ο υπουργός και ένας ακόμη υπάλληλος του υπουργείου κατάφεραν να διασωθούν, αφού πρώτα έμειναν στη θάλασσα και κολύμπησαν έως τις ακτές. Αντίθετα, ο πιλότος και ένας ακόμη επιβάτής εξακολουθούν να αγνοούνται.

 

«Θα ήθελα να μεταδώσετε αυτό το βίντεο για να το δει η οικογένειά μου, να το δουν οι συνάδελφοί μου, να το δουν τα μέλη της κυβέρνησης. Είμαι ζωντανός» δήλωσε ο Γκέλε.

Ο υπουργός, όπως διαπιστώθηκε, κατάφερε να μείνει ζωντανός και να κολυμπήσει, χάρη σε ένα κάθισμα του ελικοπτέρου, το οποίο βρήκε στη θάλασσα και το χρησιμοποίησε ως μέσο για να επιπλέει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News