Κόσμος Τρίτη 14/12/2021, 11:45
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές το 2021 από τις χειρότερες στα χρονικά 

Οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουν να αυξάνονται

ΗΠΑ: Οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές το 2021 από τις χειρότερες στα χρονικά 

Σε επίπεδο ρεκόρ έχουν διαμορφωθεί οι ζημιές για τις ασφαλιστικές εταιρείες από τις φυσικές καταστροφές στις ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με την εταιρεία του κλάδου, Swiss Re, σε μια χρονιά η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και η εταιρεία δεν έχει υπολογίσει το κόστος από το φονικό πέρασμα των τυφώνων την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, ο παγετός στο Τέξας, το πέρασμα του τυφώνα Άιντα και όποιες άλλες καταστροφές προέκυψαν, κόστισαν στις ασφαλιστικές εταιρείες το ποσό των 105 δισ. δολαρίων, το τέταρτο υψηλότερο συνολικό ποσό από το 1970 όταν και η Swiss Re άρχισε να διατηρεί αρχεία για τα εν λόγω στοιχεία. 

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται ως αποτέλεσμα των καταστροφών στη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς.

Αναφορικά με τον «λογαριασμό», ο τυφώνας Άιντα προκάλεσε ζημιές σε ασφαλισμένα περιουσιακά στοιχεία ύψους 30 με 32 δισ. δολαρίων, ενώ η καταιγίδα Γιούρι η οποία έπληξε κυρίως την πολιτεία του Τέξας, ήταν υπεύθυνη για ζημιές ύψους 15 δισ. δολαρίων. 

«Οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουν να αυξάνονται περισσότερο από τις αυξήσεις στο ΑΕΠ που προέρχονται από την περιουσία, στην αστικοποίηση και την κλιματική αλλαγή», επισημαίνει η Swiss Re στην έκθεσή της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News