Κόσμος Δευτέρα 22/11/2021, 18:38
ΚΟΣΜΟΣ

Η χώρα με το ακριβότερο Ίντερνετ στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Η χώρα με το ακριβότερο Ίντερνετ στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Σχεδόν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, 4,66 δισ. άτομα, έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ. Ωστόσο, η τιμή για να έχει κανείς Wifi διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της comparethemarket, το υψηλότερο κόστος για πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει η Αιθιοπία, όπου η τιμή ανέρχεται περίπου στα 364 ευρώ το μήνα. Στη συνέχεια ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου η τιμή ανέρχεται περίπου στα 84,84 ευρώ.

Γενικά στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται μόνο χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολης. Το Κατάρ (76,68 ευρώ), η Ζιμπάμπουε (68,93 ευρώ) και το Ομάν (65,32 ευρώ) καταλαμβάνουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Η χώρα με το ακριβότερο Ίντερνετ στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας-1

Στις χώρες με το φθηνότερο Ίντερνετ συμπεριλαμβάνεται η Ουκρανία με κόστος περίπου 5,20 ευρώ το μήνα και ακολουθεί η Ρωσία με κόστος σχεδόν 6 ευρώ και η Ρουμανία με περίπου 7,50 ευρώ.

Μεταξύ των 110 χωρών που εξετάστηκαν από το comparethemarket, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 49η θέση. Το μέσο κόστος για υπηρεσίες Διαδικτύου ανέρχεται στα 32,97 ευρώ.

Σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 15η θέση στη λίστα με τις πιο ακριβές χώρες για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόσοι Έλληνες ξέρουν δεύτερη γλώσσα; Η σύγκριση με τους Ευρωπαίους

Οι περιοχές με τους περισσότερους νέους στην Ελλάδα – Πού μένουν οι πιο ηλικιωμένοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News