Κόσμος Κυριακή 21/11/2021, 08:30
ΚΟΣΜΟΣ

Ατλάντα: Πανικός σε αεροδρόμιο μετά από εκπυρσοκρότηση όπλου – Τρεις τραυματίες

Ατλάντα: Πανικός σε αεροδρόμιο μετά από εκπυρσοκρότηση όπλου – Τρεις τραυματίες

Έναν κάτοχο όπλου που τράπηκε σε φυγή όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε τυχαία μέσα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον, σκορπίζοντας τον τρόμο σε ταξιδιώτες και διακόπτοντας για περίπου δύο ώρες τις πτήσεις χθες Σάββατο, αναζητούν οι αρχές της Ατλάντα.

Από τον πυροβολισμό που σημειώθηκε στις 13:30 τοπική ώρα στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου, τραυματίστηκαν τρία άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Περίπου δύο ώρες αργότερα, αστυνομικοί έδωσαν το ελεύθερο και οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά, ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου με ανάρτησή της στο Τwitter.

Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 42χρονο κάτοχο του όπλου, ο οποίος κατονομάστηκε από την αστυνομία ως Κένι Ουέλς. Ο 42χρονος αναζητείται με κατηγορίες για μεταφορά κρυμμένου όπλου μέσα σε εμπορικό αεροδρόμιο, για κατοχή ενός πυροβόλου όπλου από έναν κατάδικο, για αποφόρτιση ενός πυροβόλου όπλου και ανεύθυνη χρήση όπλου, δήλωσε ο Ρέτζιναλντ Μόρμαν από το αστυνομικό τμήμα της Ατλάντα σε συνέντευξη Τύπου.

Η εκπυρσοκρότηση του όπλου έγινε όταν ένας εργαζόμενος στο χώρο ελέγχου ασφαλείας έψαξε μέσα σε μια τσάντα «λόγω ενός απαγορευμένου αντικειμένου που εντοπίστηκε από τις ακτίνες Χ», ανέφερε η TSA. «Είπε στον επιβάτη να μην αγγίξει την τσάντα και καθώς ο εργαζόμενος άνοιξε τη θήκη που περιείχε το απαγορευμένο αντικείμενο, ο επιβάτης πήρε την τσάντα και άρπαξε ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο εκείνη τη στγμή εκπυρσοκρότησε», προστίθεται στην ανακοίνωση. Κατόπιν ο κάτοχος του όπλου τράπηκε σε φυγή από το αεροδρόμιο.

Το περιστατικό, σε μια μέρα με μεγάλη επιβατική κίνηση μεσούσης της εορταστικής περιόδου της Ημέρας των Ευχαριστιών, προκάλεσε πανικό στο πλήθος, το οποίο όρμησε έξω από τον τερματικό σταθμό, τρέχοντας στον αεροδιάδρομο. Η αστυνομία είπε ότι ένα άτομο ζήτησε πρώτες βοήθειες αφού έπεσε από «το αίθριο του αεροδρομίου, το οποίο δεν βρίσκεται στον ίδιο χώρο του σημείου ελέγχου ασφαλείας, και δύο άλλοι παραπονέθηκαν για δύσπνοια».

Το Χάρτσφιλντ-Τζάκσον ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο το 2021, σύμφωνα με τον OAG, πάροχο αεροπορικών αναλυτικών στοιχείων.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS