Κόσμος Τετάρτη 10/11/2021, 11:58
ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: Για πρώτη φορά στοιχεία για τις αναρτήσεις με περιεχόμενο εκφοβισμού 

Από τις 9,2 εκατομμύρια αναρτήσεις που η εταιρεία αφαίρεσε επειδή παραβίαζε τους κανόνες, το 59,4% το βρήκε προληπτικά

Facebook: Για πρώτη φορά στοιχεία για τις αναρτήσεις με περιεχόμενο εκφοβισμού 

Στοιχεία για τις αναρτήσεις που περιέχουν μηνύματα εκφοβισμού και παρενόχλησης έδωσε σήμερα Τρίτη το Facebook, κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά στα χρόνια που λειτουργεί, εν μέσω των πιέσεων που δέχεται μετά τις καταγγελίες από πρώην εργαζόμενη για κακή διαχείριση του περιεχομένου αυτού. 

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021, αυτού του είδους οι αναρτήσεις εμφανίζονταν 14 με 15 φορές, ανά 10.000 προβολές.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το ίδιο διάστημα περιεχόμενο εκφοβισμού και παρενόχλησης εμφανίσθηκε 5 με 6 φορές ανά 10.000 προβολές στο Instagram.

«Ο εκφοβισμός και η παρενόχληση είναι μια μοναδική πρόκληση και ένα από τα πιο περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, επειδή το πλαίσιο είναι κρίσιμο», ανέφερε η επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας, Αντιγόνη Ντέιβις, και ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντων Αμίτ Μπχατατσάρια σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει βρεθεί στο επίκεντρο μετά τη διαρροή εσωτερικών εγγράφων από την πρώην υπάλληλο Φράνσις Χάουγκεν. 

Το Facebook ισχυρίζεται ότι καταγράφει μόνο περιπτώσεις όπου η εταιρεία δεν χρειάζεται πρόσθετες πληροφορίες, όπως μια αναφορά από έναν χρήστη, για να αποφασίσει εάν το περιεχόμενο παραβίαζε τους κανόνες της.

Σύμφωνα, με την εταιρεία, από τις 9,2 εκατομμύρια αναρτήσεις που η εταιρεία αφαίρεσε επειδή παραβίαζε τους κανόνες, βρήκε το 59,4% προληπτικά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News