Κόσμος Τετάρτη 10/11/2021, 08:45
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας ζητεί η Γερμανία

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας ζητεί η Γερμανία

Υπέρ της επιβολής νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας τάσσεται το Βερολίνο, όπως ανέφερε ο Γερμανός υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, κατηγορώντας τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκάσενκο ότι εκμεταλλεύεται χιλιάδες μετανάστες, τους οποίους προωθεί στα σύνορα με την Πολωνία.

«Θα επιβάλουμε κυρώσεις σε όλους όσοι συμμετέχουν στη στοχευμένη εμπορία μεταναστών», ανέφερε ο κ. Μάας σε ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η Ε.Ε. εργάζεται για να «επεκτείνει και να ενισχύσει (…) τις κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του Λουκάσενκο».

Χιλιάδες μετανάστες έχουν παγιδευτεί, εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών, στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία. Η Βαρσοβία ερίζει ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία χρησιμοποιούν τους μετανάστες για να αποσταθεροποιήσουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Δύο μεγάλες ομάδες μεταναστών πέρασαν τα σύνορα της Λευκορωσίας και εισήλθαν στην επικράτεια της Πολωνίας, όπως μετέδωσε αργά το βράδυ το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Η Πολωνία αρνείται να επιτρέψει την είσοδό τους στην επικράτειά της και ανέπτυξε εκατοντάδες αστυνομικούς στα σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες.διελεύσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News