Κόσμος Παρασκευή 8/10/2021, 11:44
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Την τρίτη δόση του εμβολίου έκανε ο Ν. Αναστασιάδης

Την τρίτη δόση του εμβολίου έκανε ο Ν. Αναστασιάδης

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στο εμβολιαστικό Κέντρο Β’, στην Κρατική Έκθεση Λευκωσίας, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι πανέτοιμος για την τρίτη δόση του εμβολίου και πρόσθεσε ότι γενικότερα ο πληθυσμός θα πρέπει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των επιστημόνων για εμβολιασμό.

«Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, νομίζω ότι η πείρα από τη διαχείριση το καταδεικνύει, είναι και οι πιο ευάλωτοι. Συνεπώς, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το πράξουν και όσοι καλούνται για τρίτη δόση να μην διστάσουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους» ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η τρίτη δόση του εμβολίου θα αποφασιστεί και για τον γενικότερο πληθυσμό πέραν αυτών που είναι ηλικίας άνω των 70 ετών, απάντησε πως «θα ακούσουμε τις συμβουλές των επιστημόνων και ο υπουργός Υγείας αναλόγως θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο».

«Είναι ένα ενδεχόμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε ένα φθινόπωρο χωρίς προβλήματα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σήμερα αναμένεται να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου βήματα χαλάρωσης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι αφορούν, μεταξύ άλλων, την είσοδο μη εμβολιασμένων σε γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφους, με PCR τεστ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News