Κόσμος Δευτέρα 28/12/2020, 11:10
ΚΥΠΡΟΣ

Εμβολιάστηκε ο Ν. Αναστασιάδης – Το μήνυμα σε όσους αμφισβητούν το εμβόλιο

Εμβολιάστηκε ο Ν. Αναστασιάδης – Το μήνυμα σε όσους αμφισβητούν το εμβόλιο

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενθαρρύνοντας τους Κύπριους να εμβολιαστούν και στέλνοντας μήνυμα σε όσους έχουν αμφιβολίες για το εμβόλιο.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, εξερχόμενος του Κέντρου Υγείας, ο Κύπριος πρόεδρος ρωτήθηκε τι δώρο του έκαναν μετά το εμβόλιο για να απαντήσει: «Δώρο ζωής».

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ευτυχής «γιατί πραγματικά γεννιέται η ελπίδα αντιμετώπισης μιας πανδημίας που ανέτρεψε τη ζωή του καθενός» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιστήμονες για την ανακάλυψη, αλλά και προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές «όλους αυτούς που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για να μας κάνουν να αντέξουμε» και τον «λαό για τις θυσίες του».

Σημείωσε ακόμη πως η αντίστροφη μέτρηση που θα οδηγήσει τελικά στην ήττα του λεγόμενου αόρατου εχθρού έχει αρχίσει, αν και υπάρχει απόσταση μέχρι την τελική νίκη. «Χρειάζεται να συνεχίσουν οι πολίτες. Και κάνω θερμή έκκληση: να τηρούν τα μέτρα υγιεινής, να τηρούν τα μέτρα που με πολλή δυσαρέσκεια, πολύ πόνο ψυχής η κυβέρνηση παίρνει» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια σε όσους έχουν αμφιβολίες ή ανησυχούν για το εμβόλιο είπε: «Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή και ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με εμβόλιο. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ τέτοια αντίδραση, όπως παρατηρείται σήμερα. Είναι δικαίωμα του καθενός, βεβαίως, να πιστεύει ό,τι θέλει και με ελεύθερη βούληση να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Όμως, για αυτό που κάνω έκκληση είναι να υπάρξει πραγματικά η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Το εμβόλιο είναι που θα μας προστατεύσει, το εμβόλιο είναι που θα ενισχύσει όχι απλά την ελπίδα, αλλά το δικαίωμα ζωής».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News