Κόσμος Κυριακή 3/10/2021, 21:45
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Πετρελαιοκηλίδα χιλιομέτρων – Τεράσια οικολογική καταστροφή

Καλιφόρνια: Πετρελαιοκηλίδα χιλιομέτρων – Τεράσια οικολογική καταστροφή

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνιας, η οποία καλύπτει περί τα 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι περιβαλλοντικές συνέπειες της ρύπανσης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές.

Η ρύπανση θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες για το περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, καθώς μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών και πουλιών έχει εντοπισθεί κοντά στις ακτές.

Η περιοχή που έχει περισσότερο πληγεί είναι του Huntington Beach, νότια του Λος Αντζελες.

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πλήρως, εκτιμάται ότι η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται από διαρροή σε πετρελαιαγωγό που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις ακτές.

Οι αρχές του Huntington Beach προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις ζώνες της ρύπανσης, να αποφύγουν τις παραλίες και να μην κολυμπούν.

Με κινητά φράγματα και συστήματα άντλησης οι αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν το πετρέλαιο να φθάσει στο οικολογικό καταφύγιο της Μπόλσα Τσίκα και τους υγρότοπους του Huntington Beach. 

Τεράσια είναι η οικολογική καταστροφή, όπως επιβεβαιώνουν και οι New York Times, καθώς νεκρά πουλιά και ψάρια ξεβράζονται στις ακτές της Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News