Κόσμος Τετάρτη 22/09/2021, 21:21
ΚΟΣΜΟΣ

Κουρτς: Έκκληση για διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας

φωτ. αρχείου

Έκκληση για διεθνή συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού απηθυνε προς τη διενή κοινότητα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπέστιαν Κουρτς σο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. 

Ο ίδιος έχοντας τονίσει επανειλημμένως στο παρελθόν για την ανάγκη εμβολιασμού τόνισε πως η διεθνής συνεργασία είναι «ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε τον ιό και μπορούμε να μιλήσουμε για μία νίκη μόνον όταν όλος ο κόσμος θα έχει λάβει τα απαραίτητα εμβόλια», ανέφερε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν τα ευρωπαϊκά μέτρα έκτακτης ανάγκης για να δοθούν οξυγόνο και τα ανάλογα φάρμακα, όταν και όπου χρειάζονται.

«Σε διμερή βάση, δώσαμε πάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες που έχουν ανάγκη, και επίσης έχουμε κάνει πρωτοποριακή εργασία στον εφοδιασμό των Δυτικών Βαλκανίων μέσω του μηχανισμού της ΕΕ για κοινή χρήση εμβολίων», παρατήρησε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι η Αυστρία «θα κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας και να μοιραστεί τα εμβόλια με άλλες περιοχές».

Ο Αυστριακός καγκελάριος υποσχέθηκε ότι «εάν είναι απαραίτητο, θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε σοβαρές περιπτώσεις Covid-19 για θεραπεία σε αυστριακά νοσοκομεία, σε περίπτωση που ξεπερνιούνται οι δυνατότητες στις γειτονικές μας χώρες» και προσέθεσε ότι είναι διατεθειμένος να παράσχει βοήθεια στον τομέα της τεχνογνωσίας όπως για παράδειγμα «με μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλίες διαγνωστικών τεστ». Επιπλέον, κατά τον ίδιο, «οι εμπορικοί και ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό», ώστε να διασφαλιστεί ότι η οικονομική ανάκαμψη θα ωφελήσει όλους, σε όλες τις περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και πριν τη διοχέτευση των εμβολίων στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο τέλος του προηγούμενου έτους, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε δηλώσει επί του θέματος ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην μας έλθει ένα τρίτο κύμα, και εκείνο που ισχύει, είναι ότι τα τεστ και οι εμβολιασμοί θα ξαναφέρουν στους ανθρώπους ελευθερία», που υποδήλωνε την εμπιστοσύνη του στην εμβολιαστική εκστρατεία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News