Κόσμος Τετάρτη 15/09/2021, 11:55
ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Να αποτρέψουμε μία «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Φον ντερ Λάιεν: Να αποτρέψουμε μία «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών εμβολιασμού κατά της Covid-19 σε όλο τον πλανήτη προκειμένου να αποτραπεί «μια πανδημία των ανεμβολίαστων» επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης.

«Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν ώστε να μην μετατραπεί σε πανδημία των μη εμβολιασμένων» ανέφερε. Ανακοίνωσε ακόμη μία νέα δωρεά 200 εκατ. δόσεων για τρίτες χώρες μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, εξέφρασε την ανησυχία της για τις διακυμάνσεις των ποσοστών εμβολιασμού μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Κάλεσε επίσης τις χώρες σε όλο τον κόσμο να εντείνουν τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και αναλύοντας τις προτεραιότητες της Κομισιόν είπε πως η Ε.Ε. θα διπλασιάσει τη χρηματοδότησή για την προστασία της φύσης. «Το μήνυμά μου σήμερα είναι ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Ε.Ε. θα αυξήσει την οικονομική στήριξη για να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της, τόνισε ανακοινώνοντας σχέδια για διάθεση επιπλέον 4 δισ. ευρώ έως το 2027.

Η δεύτερη ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης από την ανάληψη των καθηκόντων της έρχεται μετά από δύο χρόνια που έχουν δοκιμάσει την ανθεκτικότητα του μπλοκ λόγω της πανδημίας, της οικονομικής ύφεσης, των πιέσεων για το Brexit και το κράτος δικαίου στα ανατολικά κράτη-μέλη. 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News