Κόσμος Πέμπτη 22/07/2021, 21:09
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Κομισιόν: Εχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε.

Κομισιόν: Εχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε.

Διακόσια εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει θέσει ως στόχο το 70% των ενηλίκων να έχει εμβολιαστεί εντός καλοκαιριού.

«Μέχρι σήμερα, 200 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αυτό σημαίνει ότι το «54,7% των ενηλίκων» έχει λάβει και τις δύο δόσεις διδοσικών εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού ή την μία δόση στην περίπτωση του μονοδοσικό εμβολίου της Johnson&Johnson.

«Το 68,4% των ενηλίκων στην ΕΕ έχει ήδη λάβει τουλάχιστον την πρώτη του δόση», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος, χαιρετίζοντας την «πολύ απτή πρόοδο».

«Είμαστε πλέον μεταξύ των περιοχών του κόσμου που έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Αλλά είναι σημαντικό αυτή η πρόοδος να γίνεται με πιο ισορροπημένο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν νησίδες όπου ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί και να μεταλλαχθεί», πρόσθεσε.

«Πάνω από 200 εκατομμύρια ενήλικες στην ΕΕ έχουν πλέον πλήρως εμβολιαστεί Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου το 55% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ. Ο πλήρης εμβολιασμός μας προστατεύει από παραλλαγές και θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε ένα νέο κύμα λοιμώξεων. Ας εμβολιαστούμε», τόνισε με tweet της το απόγευμα μετά την ανακοίνωση της εκπροσώπου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συγκεντρώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν χορηγηθεί λίγο περισσότερες από 440 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Δηλαδή 98,4 δόσεις ανά 100 κατοίκους, ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 102,4 δόσεις ανά 100 κατοίκους.

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως η ΕΕ σχεδιάζει να δωρίσει «περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος πριν από το τέλος του έτους», διπλασιάζοντας τον στόχο που είχε καθορίσει μέχρι σήμερα.

Αυτές οι δωρεές γίνονται κυρίως μέσω του Covax, είπε, προσθέτοντας ότι αυτός ο διεθνής μηχανισμός διανομής εμβολίων έχει ήδη επιτρέψει την χορήγηση 122 εκατομμυρίων δόσεων σε 136 χώρες.

Η ΕΕ στηρίζει επίσης την παραγωγή εμβολίων στην Αφρική, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News