Κόσμος Πέμπτη 9/09/2021, 08:38
ΚΟΣΜΟΣ

Λουιζιάνα: Στους 26 ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα «Άιντα»

Λουιζιάνα: Στους 26 ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα «Άιντα»

Στους 26 νεκρούς ανήλθε ο απολογισμός των θυμάτων του πλήγματος του τυφώνα «Άιντα» στη Λουιζιάνα, καθώς αξιωματούχοι της Πολιτείας ανακοίνωσαν 11 ακόμη θανάτους στη Νέα Ορλεάνη.

Η «Άιντα», ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ τις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού, έπληξε τη Λουιζιάνα πριν από μία εβδομάδα και πλέον, και συνέχισε το σαρωτικό της πέρασμα στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να προκληθούν καταστροφικές πλημμύρες.

Ο τυφώνας προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να μένουν στο σκοτάδι στη Λουιζιάνα. Μεχρι το βράδυ της Τετάρτης, πάνω από 270.000 άνθρωποι στην πολιτεία αντιμετώπιζαν διακοπές ρεύματος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος την Τρίτη έκανε περιοδεία στης πληγείσες περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε πως ο κυκλώνας δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η κλιματική αλλαγή, καθώς πιέζει να προχωρήσουν επενδύσεις για τη βελτίωση των υποδομών και την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η AccuWeather προέβλεψε ότι το συνολικό κόστος από τις καταστροφές που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα θα φθάσει τα 95 δισ.δολάρια, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις που κυμαίνονταν εντός του πλαισίου των 70 έως 80 δισ.δολαρίων. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS